nedjelja, 16. prosinca 2018.

Čokoladne bombice - recept


Čokoladne bombice s Petit Beurre keksom



Sastojci:

600 g Petit Beurre keksa
200 g čokolade za kuhanje
170 g maslaca
2 dcl mlijeka
Vanilin šećer
Rum za kolače
Kokos ili dr. Oetker šarene mrvice





Priprema:


Petit Beurre kekse dobro izmrviti. Ja ostavim tu i tamo koji mali komadić keksa da ostane tako da bude hrskavo. Maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. 
2 dcl mlijeka staviti da se zagrije pa dodati čokoladu za kuhanje da se rastopi uz lagano miješanje. U kekse dodati maslac, vanilin šećer i rum. Ja sam na ovu količinu stavila 2 vanilin šećera i 2 čajne žličice ruma za kolače. To sve skupa promiješati i dodati otopljenu čokoladu.  Ja ovu smjesu uvijek miješam rukama jer je prilično gusta. 
Kad ste sve dobro promiješali oblikujte rukama kuglice i uvaljajte ih u kokos ili šarene mrvice za kolače. Stavite ih u hladnjak prije posluživanja. 



Hvala na čitanju! 

Nema komentara:

Objavi komentar